Ares

Ares

Ares (Rens Ottema, 1995) is iemand die nooit stilzit. De Oosterhoutse rapper, producer én zanger stond al vroeg in de spotlights; op 18-jarige leeftijd bracht hij zijn debuutalbum Road Trip uit, en daarnaast nog talloze EP’s en mixtapes.

Sinds 2017 is hij weer onafhankelijk artiest en kan hij doen wat hij wil; een eigen kledinglijn runnen die vernoemd is naar het netnummer van zijn thuisstad (162), clips regisseren en vooral eigenzinnige muziek maken. Daarin kiest hij ervoor om down to earth te zijn en te experimenteren met allerlei soorten sounds en effecten. Een mengelmoes van stijlen noemt hij het zelf. Doorgaans staat Ares niet heel graag in het middelpunt van de belangstelling, maar als hij die mengelmoes van stijlen tijdens zijn shows ten gehore brengt, gaan zowel de artiest als zijn publiek er 100% voor. Dit resulteert in het uitverkopen van de Melkweg binnen 36 uur, en een overweldigende show op Lowlands 2019.

Ares: “Bij shows ben ik gewoon mezelf. Ik speel gewoon m’n tracks en het gaat los. Het is tof als mensen springen op m’n tracks, maar ik geniet er ook van als ze echt luisteren naar wat ik te zeggen heb.”

Gedurende zijn carrière heeft hij een vaste schare fans opgebouwd die alles woord voor woord meerapt als hij -samen met compagnon Dennis- het podium betreedt. Het contrast dat ontstaat is een boeiende: een wilde chaos vóór het podium, met misschien wel de meest introverte rapper van Nederland óp het podium. “De meeste energie krijg ik van onverwachte dingen doen. Je kunt niet bij mijn show zijn geweest zonder dat er iets is gebeurd dat je niet aan zag komen. Daarbij is iedere show uniek, doordat ik veel freestyle en andere versies van tracks speel. Als je er niet bij was, ga je er nooit achterkomen hoe dat klonk, want de volgende show is alles weer anders.”

Maar rappen is niet het doel, volgens Ares. Op zijn tweede album Prins en ook op zijn laatste singles Solo en Camera’s zingt hij steeds vaker. Het zijn pure, oprechte teksten, die vol emotie de microfoon in worden geslingerd. Ares geeft zich daarmee meer bloot dan welke andere Nederlandse rapper dan ook. Het experimenteren met zowel instrumentatie als zijn eigen stem is een belangrijk onderdeel van zijn muziek. “Op mijn dertigste wil ik niet nog steeds alleen maar rappen”, zegt hij daarover.

 • Download Perskit
  WOLF
  Ares boeken

   Selecteer meer artiesten

   Ares agenda
   >Ares – Sleeper Agent
   Ares – Sleeper Agent
   • Ares – Sleeper Agent
    Ares – Sleeper Agent

    Ares - Sleeper Agent

    28 april, 2020
   • Ares – Ziel
    Ares – Ziel

    Ares - Ziel

    28 april, 2020
   • Ares – Ventilatie
    Ares – Ventilatie

    3 januari, 2020
   • Yung Nnelg – Niet Normaal (ft. Ares)
    Yung Nnelg – Niet Normaal (ft. Ares)

    8 november, 2019
   • Ares – Bed Peace
    Ares – Bed Peace

    4 januari, 2019
   • Ares – Closer
    Ares – Closer

    6 november, 2018
   • Ares – Gezegend
    Ares – Gezegend

    19 september, 2018
   • Ares | Studiosessie 292 | 101Barz
    Ares | Studiosessie 292 | 101Barz

    28 september, 2018
   • Ares – Camera’s
    Ares – Camera’s

    13 september, 2017

   DE WEBSITE VAN WOLFBOOKINGS MAAKT GEBRUIK VAN COOKIES

   We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

   Privacy statement