Milli

Milli

Milli (1997) is zonder twijfel de meest trill producer van Nederland. Zijn speelse, maar snoeiharde trapbeats veroverden in een oogopslag het internet en brachten hem al op vroege leeftijd in de studio met hiphop-grootmachten als Ronnie Flex en Bokoesam. Samen met partner in crime Jacin Trill scoorde hij een nummer 1 album en maakte hij zelfs naam in Amerika. Zijn stempel staat op de Nederlandse scene, en nu is het tijd voor world domination.

Milli werd geboren als Emiel Evert Jan Brussen en groeide op met de muziek van artiesten als Soulja Boy, Justin Timberlake en Rihanna. Geïnspireerd door de trapscene uit Atlanta, startte hij op 17-jarige leeftijd zelf te produceren. Zijn ATL trapbeats met eigen zweverige saus gooiden al snel hoge ogen. Door gezamenlijke vriend ‘Dennawavy’ kwam hij in de studio terecht met Jacin Trill, terwijl zij allebei nog aan het begin van hun muziek carrière stonden.

De vrolijke, eigenzinnige raps van Jacin bleken een gouden match te zijn met de trippy beats van Milli. Hun eerste collab, ‘kspreyopjebytch’, ging viral en zij volgden de hit al snel op met debuuttape ‘Happyland’, een elftellend project vol positiviteit met hits als ‘rozeswoesh’ en ‘kandycush’ (allen door Milli geproduceerd, gemixt en gemasterd).

Een ware revolutie op het internet was het gevolg, met miljoenen streams op Spotify (70+ miljoen) en YouTube en reactie-video’s op Amerikaanse blogs. Dit leidde er zelfs toe dat wereldberoemde rapper Ugly God ze hoogstpersoonlijk uitnodigde om een track (Lettetznow) met hem op te nemen in Hollywood, Los Angeles en hij later een nummer 1 album (Zo Vader Zo Zoon) uitbracht met Bokoesam en Jacin Trill. In mei 2018 bracht Jacin Trill zijn album ‘Happyland 2.0’ uit, welke net als de mixtape ‘Happyland’ volledig geproduceerd werd door Milli en een nummer 2 notering in de charts behaalde.

In augustus 2018 volgde zijn eerste eigen mixtape ‘808s & Friends’. De tape is gemaakt in samenwerking met partner in crime, Jacin Trill en compagnon Cry. De tape zit vol met bangers en leverde natuurlijk, mede hierdoor, miljoenen streams op.

Milli ontvangt inmiddels talloze aanvragen van gevestigde internationale artiesten en is vastbesloten om de wereld te veroveren. ‘Jacin en ik zijn het trillste duo van Nederland, en nu is het tijd om de wereld laten proeven van de milli-saus.’

 • Download Perskit
  WOLF
  Milli boeken

  Selecteer meer artiesten

  Milli agenda
  >Jacin Trill – Baby met een mening (Ft. Adje, Kevin, Joost, Yung Gods, Gwndocter)
  Jacin Trill – Baby met een mening (Ft. Adje, Kevin, Joost, Yung Gods, Gwndocter)
  • Jacin Trill – Baby met een mening (Ft. Adje, Kevin, Joost, Yung Gods, Gwndocter)
   Jacin Trill – Baby met een mening (Ft. Adje, Kevin, Joost, Yung Gods, Gwndocter)

   15 november, 2019
  • GRGY – BAPESTAS (PROD. BY MILLI ON GO)
   GRGY – BAPESTAS (PROD. BY MILLI ON GO)

   18 oktober, 2019
  • Jacin Trill – Me wave (prod. 808milli)
   Jacin Trill – Me wave (prod. 808milli)

   26 oktober, 2018
  • Jacin Trill – kspreyopjebytch (prod.808milli)
   Jacin Trill – kspreyopjebytch (prod.808milli)

   19 juni, 2017
  • Jacin Trill – rozeswoesh (prod. 808milli)
   Jacin Trill – rozeswoesh (prod. 808milli)

   10 november, 2017
  • 808Milli & Jacin Trill x Cry – Domste Van De Klas
   808Milli & Jacin Trill x Cry – Domste Van De Klas

   10 augustus, 2018
  • Jacin Trill – byenkorf
   Jacin Trill – byenkorf

   Prod. by Millie

   18 mei, 2018

  DE WEBSITE VAN WOLFBOOKINGS MAAKT GEBRUIK VAN COOKIES

  We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

  Privacy statement